Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Λίγα λόγια για την εκδήλωση της πρωτοβουλίας – Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες Σωματείων – Συλλόγων – Συλλογικοτήτων στα Νότια Προάστια.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό, η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις οι πόλεμοι. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πρέπει να συνδυαστεί η λαϊκή αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες με την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική πάλη. Ακόμα ότι η αντίθεση στην Ε.Ε. και η ανυπακοή στις αποφάσεις της, όπως και το αντικυβερνητικό στίγμα είναι προϋπόθεση για να μπορέσει το κίνημα αυτό να συνδεθεί με την συνολικότερη μάχη του λαού μας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές αλλά και να είναι νικηφόρο.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Τούρκου συναγωνιστή από την PARTIZAN, και η συζήτηση που προκάλεσε, που βοήθησε να φωτιστούν πλευρές από τις πρόσφατες εξελίξεις στη γειτονική χώρα και τη σχέση του κουρδικού ζητήματος με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή.

Ως πρωτοβουλία θα εντείνουμε τις δράσεις μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με μόνιμη παρουσία στους χώρους που βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Οι επόμενες δράσεις μας θα ανακοινωθούν άμεσα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου